Chokladmousse med hallon och vispgrädde

Publicerat: 2012-11-04 13:57:00
Jättegod chokladmousse som går lätt och fort att göra!
 
100 gr mörk choklad, jag använder 86%
3 dl lättvispad grädde
2 äggulor (spara vitan till äggröra)
 
Hallon och mera visgrädde till garnering. Så man behöver en 5:a grädde totalt.
 
Smält chokladen på en tallrik över ett vattenbad.
 
Vispa grädden lätt, den ska nästan vara rinnig. Gör en till skål i samma veva med grädden som du ska ha till garnering sedan.
 
Tillsätt äggulorna i grädden.
 
Rör ner den smälta chokladen i grädd- och äggblandningen.
 
Fördela i små glas. Denna mängd räcker gott och väl, man blir även nöjd på mindre. Ställ dem i kylen någon/några timmar. Blir ännu bättre i kylen dagen eller någon dag efter de är gjorda.
 
På med garneringen och den är redo att äta, mums!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback