Frukt

Publicerat: 2012-11-04 09:22:00

Denna diskussion tror jag många har svårt att ta till sig. Jag tycker inte heller att just denna är speciellt bra men han som är "emot" frukt har några viktiga saker att komma med. Jag tror inte frukt är farligt eller så men jag trodde frukt innehöll en hel del nyttigheter förut. Men faktiskt så är det så att det är mest fruktos som simmar omkring i vatten. Och fruktos är socker. Både paprika och broccoli innehåller mer c-vitamin än en apelsin och då innehåller t.ex. broccoli mycket fibrer och protein. Grönsaker är verkligen mycket bättre än frukt. Det finns ingenting nyttigt i frukt som inte finns i grönsaker.

Och ni vet 500 gr "Frukt & grönt" som rekommenderas av vårat fina (hmmf) livsmedelsverk. Det faktum att de i princip likställs i samma mening, som om de vore lika, tycker jag är anmärkningsvärt. Om man äter 450 gr frukt och 50 gr grönt, det ska inte spela någon roll alltså? Det är en väldig skillnad på tillexempel äpple och blomkål.
 


Innan LCHF kunde jag äta flera frukter om dagen om jag var sugen på något, också för att jag trodde att det var väldigt bra. Nu ska jag inte säga att det är superdåligt, men för en sockerberoende för mig höjer det mitt blodsocker och kroppen producerar insulin, en av våra mest fettbindande hormoner, vilket får mig att vilja äta mer. För mig hade det varit bra att veta att det då är bättre att t.ex. äta ett kokt ägg eller en avocado.
 
HÄR skriver Kostdoktorn om frukt.
Trackback