Läsvärt

Publicerat: 2012-11-06 00:15:00
Det finns de som tror att man proppar igen kärlen för att man äter naturlig mat. Vi är inte som avloppsrör som pluggas igen av fett. Lika lite som vi blir gröna av grönsaker. Klicka på bilden för att komma till en kort liten skola om just sådant. För den som är mer intresserad har Kostdoktorn flera vetenskapliga studier länkade på sin hemsida. Här finns även en annan jättebra hemsida som listar myter kring kolesterol.
 
Kommentarer
Josefine

Å detta hade vi nyss tenta på, de är ju egentligen inte en fettklump som jag först trodde problemet var med proppar utan det kan vara ett transportprotein som bär omkring på en fettmolekyl sm binder in till kärlväggen, detta kan orsaka en inlfamation å alla vet ju vad som händer om man får en infalmation, det svälller och en krigarceller från vårat lag kommer dit för att hjälpa till, detta händer HELA tden i våra blodkärl, men mestadels blir de bra å vi läker, ibland kan dock inflamationen bli kronisk å den där svällda delen börjar samla på sig döda krigarceller å andra grejjer å det läker inte... Då blir det problem!! Sedan kan den där svällda grejjern spricka, å trasiga celler skickar ju ut signaler att blodet ska koagulera sig, ja ni förstår... Problemet är, varför fixar vi inte alltid att lugna ner inflamationerna å varför får endel det oftare än andra?? Men visst ser ni till att ha låga blodfetter, som man gör med LCHF. Ni vet sockret tas upp i celler å bilder fett, varför ska då cellerna ta upp fett från blodet som kommer av den mat vi ätit, då stannar det fettet kvar i blodbanan medan cellen använder sig av fett från sockret. Så om man inte trycker en massa socker så kommer kroppen ta upp fettet från blodet precis som det ska fungera i kroppen, det blir mindre fett i blodet å risken att drabbas av en blodpropp minskar ju!!

Svar: Okej! Tack för det Jossan! :)
lchfmedthess.blogg.se

2012-11-12 @ 09:12:53 URL: http://ossimoss.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback