Oopsies

Publicerat: 2012-11-07 18:29:00
Här har vi ett populärt LCHF-bröd. Mina blev inte riktigt lyckade och det kan finnas en orsak. När jag stoppat in dem i ugnen några minuter kom jag på att jag för fan glömt att sätta på solroskärnorna. Slet ut dem och kastade ut solroskärnorna, skyndade mig så jag inte skulle förstöra "någon jäsningsprocess". Kan vara därför de inte blev så fluffiga och det är därför garneringen är så dåligt spridd.
 
150 grader, 25-35 min
 
3 ägg
100 gr philadelphiaost/cream cheese
 
Vispa äggvitorna HÅRT! Man ska kunna vända på bunken. Tillsätt lite salt.
 
Vispa ihop äggulorna med philadelphian. Tillsätt lite bakpulver.
 
Blanda FÖRSIKTIGT ned blandningen i vitorna, lite i taget. Detta för att behålla luften i smeten.
 
Klicka ut på smörat bakplåtspapper.
 
Garnera valfritt. Jag har hackade solroskärnor. Ska prova med traditionella brödkryddor någon gång, även sesamfrön och vallmofrön. Det skulle också vara intressant med soltorkade tomater och havssalt.
 
De går lätt sönder om man smörar direkt på oopsien. Smöra istället ostskivan/pålägget och lägg på.
 
Sådär! När jag gjorde dessa hade jag inte ätit bröd på nästan två månader. Kändes lyxigt och gott att få äta något som liknar en smörgås. Har även sett att vissa använt dem som hamburgerbröd.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback