Ur matkassen

Publicerat: 2012-11-24 20:56:00
Varje måndag när reklamen kommit brukar jag sätta mig ner och bläddra igenom dem och skriva handlarlistor. Har nämnt det förut, är det extrapris på mat jag gillar, handlar jag det och lagar mat utifrån det. Sedan fyller jag på listorna med det resterande som jag behöver. Dock skäms jag för att visa upp dessa bilder, jag har ju köpt Arlas grädde. Jag köper nästan alltid, kanske 98% av gångerna, Norrmejeriers produkter. Jag vill stödja det som produceras här uppe och deras produkter är även godare än alla andra, helt sant! Dock så kostade en liter grädde 20 kr i stället för 40 kr och där vred snåltarmen om.
 
Vad har vi här då? Vad handlar en LCHF:are? Lax, kyckling, fläskkarré, grädde, prästost, fryst broccoli, creme fraiche, vitkål, färska champinjoner, tomater, ruccola, ägg, gurka, gul- och rödlök, vitlök, bacon och avocado.
 
Många påpekar att det är mycket dyrare att äta LCHF. Och ja, tyvärr är det väl så till viss del. Klart att det är dyrare att köpa riktig mat, utan massa tillsatser och vatten. Ta tillexempel ett paket margarin och ett paket smör. Vill du betala en skälig summa för en ren och helt naturlig produkt eller betala ungefär hälften på konstgjord sörja som kommer ut grå och illaluktande som sedan bleks och smaksätts för att kunna ätas, plus en massa tillsatser? För mig är svaret enkelt. Det är dyrare, men man får vad man betalar för. Det är värt det, mycket godare och hälsosammare.
 
Gör matkarusellen till en rolig och viktig grej. Planera, gör matsedlar, inspireras av recept på internet, fyll frys och kyl med massa god mat. Tillaga och ät sedan med andakt.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback